Voor de beste ervaring willen wij u vragen te wisselen van browser naar Chrome, Firefox, Opera of Edge.

Onze vogels op internet

Tegenwoordig gebeurd heel veel online. Van je avondeten bestellen, je wasmachine bestellen tot je kweekadministratie in de cloud. Maar wat eigenlijk niet zoveel gebeurd, is dat vogelliefhebbers hun webcam online zetten, of dat veel vogelliefhebbers een website hebben waar hun kweekruimte en vogels op staan.

Je kunt op dit moment heel mooi de broedperikelen volgen op beleefdelente.nl van verscheidene inheemse vogelsoorten, zoals de bosuil, kerkuil, koolmees etc..
Maar waarom zijn er bijna geen, ik heb ze nog niet gezien, webcam streams van onze eigen vogels. Vogels waar wij zo trots op zijn, een hobby waar we trots op zijn. Ook websites zijn er niet veel, of ze zijn offline. Kijk maar eens bij de links van de NBVV, het meerendeel bestaat niet meer.

Willen wij onze hobby uitdragen, moeten wij dan ook niet mee met de tijd door onze mooie, maar ook minder mooie beelden van onze vogels (want die zijn er ook genoeg) te delen op het internet? Zo bereiken we ook gelijk de vogelliefhebber “in wording”.

Heeft u een webcam stream, en wilt u die delen? Ik ben nieuwsgierig.


Naar boven